Jelenlegi hely

Beszámoló - Rövid élménybeszámoló: FiTT 2013 (G')

Péntek délután elindultunk Désre a Fittre. Számomra ez volt az első így nem tudtam, hogy mire számíthatok csak annyit tudtam hogy mindig jó szokott lenni.

Az első igazán nagy meglepetés az volt számomra mikor megláttam azt a sok emberkét akik ott vannak. Aztán este a Szentségimádáson azon a kérdésen gondolkodtam el, hogy Kit vagy kiket szeretnék, hogy Isten megajándékozzon a Hit ajándékával? Ezen a kérdésen olyan jó volt elgondolkodni, mert ez az ajándék nem olyan kis ajándék amit pénzért meg lehet vásárolni, hanem ez nagy ajándék amit egyenesen Istentől kapunk de viszont nagyon nehéz kérdés/ kérés volt számomra, mert nem tudtam konkrét embereket mondani, hogy kiket szeretnék, hogy Isten megajándékozzon, egyszerűbb válasz lett volna hogy mindenkit…

Másnap, szombaton kiscsoporton elkezdünk beszélgetni a „hegyekről”, azokról a hegyekről amiktől meg akarunk szabadulni és hogy hogyan küzdünk, hogy ez sikerüljön. Itt arra döbbentem rá, hogy nekem nagyon sok kis és oriási hegyem van, ami nincsen jól és hogy egyedül gyenge vagyok elmozdítani őket. Aztán este jött a Hit útja ami számomra nem volt meglepetés legalábbis úgy véltem hogy nem lesz az de tévedtem (…) Itt egy nagyon jó érzés fogott el főleg a végén. Éreztem hogyha nagyon akarom és hiszek benne, hogy megtudom csinálni akkor az Isten megsegít és elfogom tudni mozdítani azokat az óriási hegyeket amik körülvesznek engem. Aztán az éjjeli Szentségimádáson megint elgondolkodtam, hogy igen érzem, tudom, hogy Isten segít rajtam de én mit adok neki cserébe? Ez nem fer, hogy én csak kérek kérek tőle és Ő sohase hagy egyedül és én nem adok neki semmit ezért elhatároztam , hogy még többet imádkozom és hálát kell adnom azért a szeretetért amit tőle kapok.

És lassan vasárnap lett amit nagyon nem vártam mert ez a búcsúzás napja volt de viszont éreztem hogy nem szabad búsulni mert amit előző nap, azt a jó érzést amit Istentől kaptam az nem mindennapi ajándék és hálás kell legyek ezért, köszönöm hogy ott lehettem.

 

G’

Sajat címkek: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer