fiú_csapat.fr

 

 Mik vannak!   

Például nekünk van fiú_csapatunk. Igen ez egy csapat. De nem foci csapat sem nem bélyeggyűjtő vagy GITT-Egylet. Ez egy fiúkból álló csapat.

Nálunknál sokkal bölcsebb emberek, mint például, fr. Richard Rohr ferences rendi szerzetes, többévi kutatások nyomán arra a következtetésre jutott, hogy a férfinak szüksége van egy olyan közösségre, ahol csak férfiakkal találkozik. Hiszen annak érdekében, hogy egy férfi megélhesse állapotbeli kötelességeit úgy a családban, az egyházban, mint a társadalom különböző helyein, nagyon fontos találkoznia, beszélgetnie, együtt dolgoznia és kikapcsolódnia más férfiakkal.

„Férfi útja” című könyvében Fr. Richard Rohr így fogalmazza meg a fentiekkel kapcsolatosakat: nemcsak arról van szó, hogy keresztény szellemű férficsoportok vagy férfifelszabadítási mozgalom jöjjön létre - bár ez is jó lenne. Mindenekelőtt az egyes férfihoz és annak tudatalattijához fordulok. Célom az, hogy a tudatalatti kapui kinyíljanak, hogy valami tudatossá váljék - olyasvalami, amit az ember, bár feleségével vagy kedvesével is megbeszélhet, de mégis leginkább férfibarátaival fog megbeszélni.

Kicsit amatőr módon, de valami hasonlóra gondoltunk mi is. A fiú_csapat egy olyan közösség próbál lenni, ahol különböző korosztályú férfiak: egyetemisták, családosok és Istennek szentelt személyek mint barátok találkoznak.

Hetente egyszer, csütörtökön este 20:00 órától szoktunk összegyűlni a kolozsvári ferences kolostorban. Szinte hagyománnyá vált, hogy barkácsolással kezdjük a találkozót. Ez segít összerázni a csapatot és esélyt ad a később érkezőknek, hogy ne maradjanak le az ezt követő beszélgetésekről.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindez egy igazán jó hangulatban teljen. Ezt nagyban segíti a játék – gondolunk itt főleg a ping-pongra, de hamarosan igénybe vesszük az általunk frissen készített Darts -ot is. Na, de a férfi ember köztudottan étvágyáról is híres, ezért az utolsó előtti felvonás a zsíros-kenyerezés, mivel a baráti együttlét utolsó szava, az imádság.

Amikor az időjárás megengedi, akkor majd megpróbálunk kimozdulni, kicsit járkálni a természetbe, sportolni. Terveink között szerepel mások megsegítése, mint például egy egy családi ház körül végzett kétkezi munka.

És mivel nagyon reméljük, hogy idén nyáron is lesz sok napsütés, egy több napos tábort szeretnénk szervezni a fiú_csapatnak és minden érdeklődőnek.

 

 

Pár gondolat a csapatról:

Számomra a fiú_csapat a vallás, a szórakozás, a jókedv, a barkácsolás, beszélgetés, stb olyan, jó aranyban kevert egyvelege mely mindannyiunknak segítséget nyújt a mindennapok nehézségeiben. Ja és a zsíros kenyér evést  meg a ping pong-ot ki ne felejtsük :)

 

A fiú_csapat olyan, mint egy baráti társaság, ugyanakkor ennél több is: keresztény férfiak csoportja, akik barkácsolnak, munkálkodnak valamit, beszélgetnek, hülyéskednek, sokat nevetnek, s egyszerűen jól érzik magukat. Egy személy köti össze őket, a legjobb barát: Jézus Krisztus.

 

A fiú csapat olyan mint egy fiú, aki dolgozik azon hogy férfivá váljon!

 

A fiú csapat olyan,mint amilyennek elgondolták és amilyen a neve is:.........fiukból áll!

 

A fiúcsapatban jó az, hogy keresztény keretekben folyik, ami nem mindenki számára

egyértelmű, aki hall erről a dologról! Nem a férfi sokadalomról híresek a keresztény

csoportok (SAJNOS!!!)

 

A fiú csoport még fiatal és szüksége van még fiukra, akik ugyanazon hiten vannak.

 

Ha látsz fantáziát a kis csapatunkban, akkor szeretettel várunk a megadott időpontban.

Bővebb információt itt kérhetsz: frtibi@gmail.com

 

Fényképek: itt