A Kis Jézus megszületett!!!

Betlehemes 2010

 

Video felvétel: itt!

      Bizonyára jól emlékszel még a legkedvesebb karácsonyi ajándékokra. Lehetett az egy kismaci, ami még brummogni is tudott, egy csillogó, új bicikli, vagy akár egy gyönyörű villanyvasút is. Micsoda meglepetés volt számodra, amikor kibontottad a csomagot. De a legszebb ajándék, amit kaphatunk, mégsem található meg a karácsonyfa alatt. Ez az ajándék számunkra maga Jézus. Az első Karácsony az ő születésnapja volt.

 

 

 

Jézust magasztalni kisgyermekek jöttek

Angyalok, pásztorok jó estét köszönnek.

Elmondjuk ma újra a szent történetet,

Kérlek, hogy szavunkra frissen figyeljetek

 

 

Egy angyal hozta a hírt Máriának, hogy ő lesz a mindenható Isten fiának édesanyja.

 

 

Még Jézus születése előtt Máriának és Józsefnek hosszú útra kellett indulni. A római császár ugyanis tudni akarta, milyen hatalmas is az országa. Ezért népszámlálást rendelt el.

 

 

Így nem tehettek mást, mint engedelmeskedve a parancsnak szamárháton nekivágtak a fárasztó útnak. Sokan érkeztek ezekben a napokban Betlehembe, s így minden fogadó megtelt. Mária és József már nem talált szabad szálláshelyet éjszakára.

Végül egy istállóban sikerült megszállniuk. Azon az éjszakán született meg Jézus. Mária puha, meleg takaróval betakarta újszülött gyermekét, és a szénával teli jászolba fektette. A környék hegyoldalain elterülő mezőkön pásztorok őrizték nyájukat. Micsoda meglepetés lehetett számukra, amikor az éjszaka csendjét megtörve egy angyal érkezett hozzájuk.

 

 

 

A pásztorok az angyali útmutatást követve, azonnal Betlehembe siettek, hogy megnézzék, mi is történt az istállóban. Meg is találták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket.

 

 

 

 

Messzi keletről három bölcs érkezett a vidékre, hogy megnézzék Jézust. Igen nagy utat megtettek. Egy csillag vezette őket Betlehembe, majd az istállóhoz, ahol a gyermek és a szülei menedéket találtak.

 

 

Ma mi is, akár a napkeleti bölcsek, különleges dalokkal, énekekkel ünnepeljük Jézust, melyek felidézik ennek az éjszakának titkát. A karácsony ünnepén a legszebb ajándék, amit egymásnak adhatunk a szeretet.