Rajz és kézműves pályázat

Ferenc pápa az Admirabile signum kezdetű apostoli levélben írja a betlehem jelentéséről és értékéről: „A betlehem csodálatos jele, mely annyira kedves a keresztény népnek, mindig ámulatba ejt és csodálkozással tölt el bennünket. Amikor megjelenítjük Jézus születésének eseményét, akkor voltaképpen egyszerűen és örömmel Isten fia megtestesülésének titkát hirdetjük. A betlehem ugyanis mintegy élő evangéliumként a Szentírás oldalainak túlcsordulása. Amikor szemléljük a karácsonyi születés jelenetét, lélekben útra kell indulnunk, mert vonz bennünket annak alázata, aki emberré lett, hogy minden emberrel találkozzon. És ekkor felfedezzük, hogy ő annyira szeret bennünket, hogy eggyé válik velünk, hogy mi is egyesülhessünk vele.”

A Kisebb Testvérek Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartománya összhangban a rendi centenárium programjaival és a kolozsvári ferencesek 300 éves jubileumi előkészületeivel az idén 800 éves greccioi betlehemes felállításának alkalmából
pályázatot hirdet két kategóriában:

 1. Rajz: rajzolj, fess egy szép grecciói jelenetet ábrázoló képet, ami bemutatja az eseményt.
  Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton vagy elektronikusan az ofmjatek@gmail.com e-mail címre lehet eljuttatni.
  A nyertes kép a Ferences Tartományfőnökség karácsonyi üdvözlőlapjaként fog pompázni és egyben szétküldésre kerül több személy és intézmény részére.
  Kategória: I.: óvodások, II.: 0-4. osztály, III.: 5-8. osztály, IV.: 9-12. osztály. Minden kategóriának egy nyertese lesz. Határidő: 2023. november 30.
 2. Kézművesség: készíts minél több újrahasznosított anyagból betlehemes jelenetet megjelenítő kézimunkát.
  Az elkészült alkotásokat eredetiben, postai úton kell eljuttatni a kolozsvári vagy a hozzád legközelebb eső ferences kolostorba, karácsony este pedig kiállítás lesz belőle a helyi templomban.
  Kategória: bárki, aki késztetést érez a kézműveskedésre. Határidő: 2023. december 18.
  Jutalmak: a nyertes üdvözlőlapon a név feltüntetése, intézményeknek való szétküldése, kiállítás, meglepetés ajándékcsomag.
  Cím és elérhetőség (bármilyen kérdés esetére is):
  Oficiul Provincial al Franciscanilor/Ferences Tartományfőnökség: 400112 Cluj-Napoca, str. Emile Zola, nr. 4., jud. Cluj. E-mail: ofmjatek@gmail.com. Telefon: 0749912283.
  Függetlenül attól, hogy benevezel vagy sem a pályázatra, bíztatunk, hogy karácsony este vagy annak nyolcadában olvasd el családod körében a világ első betlehemesének felállítási történetét, annak 800 éves múltját.

Ennek leírásait megtalálhatod az alábbi hivatkozásokon:

Áldott és meghitt karácsonyi ünnepkört kívánunk!!!

 

Sajat címkek: