Kerületi Ifinap 2024: Megújulás és közösségépítés imával

2024. május 25-én a kerületi ifjúság összegyűlt egy különleges eseményre, amelynek célja a közösség megújítása és az ima fontosságának hangsúlyozása.

A nap reggel 9:30-kor kezdődött a kolostor előtti regisztrációval majd fiatalok izgalmas összerázó játékokkal indították a programot, melyeket a kolozsvári ferences gyerekek un. Szent Ferenc Farkasai csoportja vezetésével játszottak. Ezek a játékok remek alkalmat nyújtottak a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek egymással és feloldódjanak, hiszen az Ifi nap meghívottjai a kolozs-dobokai, belső-szolnoki, besztercei valamint aranyos-tordai főesperesi kerületek fiataljai, akik lelki nevelése közvetlen feladatunk.

A reggeli játékokat követően, 10:30-kor, Csongor atya szentmisét celebrált, amely a nap lelki alapját képezte. A szentmise közösségépítő ereje és a közös imádság mindenkit elmélyült gondolkodásra késztetett.

A szentmisét követően, 11:30-tól, a fiatalok kincskereső játékban vettek részt a sétatéren. Levente és Mihály, a kolozsvári ferences egyetemisták, szervezték a játékot, amely izgalmas feladatokkal és kihívásokkal tette próbára a résztvevőket. A játék végén, 12:50-kor, bemutatták a kincskeresés eredményeit, és jutalmakat osztottak ki a legügyesebb csapatoknak.

Az ebédet megelőzően fr. Károly tartott elmélkedést a templomban, amely során az ima hétköznapi életben betöltött szerepéről beszélt.

A közös ebédre 13:30-kor került sor a ferences kolostorban. Benjamin testvér és csapata finom ételekkel, mint például gulyással, fánkkal és csokoládéval kedveskedett a résztvevőknek. Az ebéd remek lehetőséget nyújtott a kötetlen beszélgetésre és a vidám együttlétre.

Délután 14:30-kor kezdődtek az ima-műhelyek, melyek során a résztvevők különböző lelkiségi csoportok munkájába nyerhettek betekintést. A műhelyek 40 percesek voltak, és két turnusban zajlottak, a műhelyvezetőik fr. Szabolcs, fr. Tibor, Székely Beáta és Szép Mónika voltak.

A műhelymunkát követően, 16:15-től, fr. Sebestyén és csapata vezetésével barkácsolás következett, ahol a fiatalok kreatív alkotásokat készítettek.

A Kerületi Ifinap 2024 nemcsak a közösségi élményeket erősítette, hanem a résztvevők lelki fejlődését is támogatta. A változatos programok lehetőséget nyújtottak a fiataloknak arra, hogy elmélyítsék hitüket, új barátságokat kössenek, és aktívan bekapcsolódjanak a plébániai életbe. Az esemény végén mindenki élményekkel gazdagodva tért haza, készen arra, hogy a mindennapokban is bátran vállalják a közösségi és önkéntes munkát.

Köszönet illeti a szervezőket, az önkénteseket és minden résztvevőt, a Communitas Alapítványt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, akik hozzájárultak az Ifinap sikeréhez. Reméljük, hogy a jövőben is hasonló eseményekkel gazdagíthatjuk közösségünket. 

 

sajat: