Évközi 27. Vasárnap

A Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

2012. Október 7. évközi 27. Vasárnap B év


1. A Szentírás terjedéséért szervezett múltheti gyűjtésen 284 Ront adományoztak a kedves hívek, amelyet eljuttattunk az Érsekségre. Isten fizessen jóságukat.

2. Hétfőn, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, főünnep. A Szentmise 18:00 órától.

3. A kedves testvérek és a fiatalok figyelmébe ajánljuk, a ferences templomunknál működő csoportokat, lelki programokat. A kijáratnál található plakátokon – melyeket hamarosan frissíteni fogunk – minden programról olvasható egy kis leírás és hogy mikor is kerül megszervezésre.

4. 2012. október 11. és 2013. november 24. között Katolikus Egyházunkban a HIT ÉVÉT fogjuk ünnepelni. XVI Benedek pápánk a jövő héten ünnepélyes keretek között fogja megnyitni a HIT ÉVÉT.

Templomunkban jövő Vasárnap, október 14-én mindkét Szentmisén (9:00 és 12:00) mi is ünnepélyes keretek között meg fogunk emlékezni ezen eseményről.

A jövő vasárnapi Szentmisére Családonként hozzunk magunkkal egy gyertyát – természetesen az egyedül élőket is megkérjük erre. A mise végén a gyertyákat meg fogjuk gyújtani a húsvéti gyertyáról és közösen elfogunk mondani egy imát, amit akkor helyben minden család meg fog kapni.

A HIT ÉVÉBEN több olyan lehetőséget, új programot kínálunk a kedves híveknek, amelyek a hitünk megerősítését, elmélyítését szeretnék szolgálni.

  • Minden Vasárnap és Ünnepi Szentmisén a Nicea-konstantinápolyi Hitvallást fogjuk elénekelni, illetve mondani.

  • Hetente, a keddi 10-es és esti 6-os szentmiséken a prédikációkban a Hit évével kapcsolatos témákat fogunk átelmélkedni.

  • Hetente két alakalommal szerdán 9:00 és vasárnap 11:00 órától, meghívjuk a kedves testvéreket, hogy olvassuk közösen és ismerjük meg még jobban Katolikus Egyházunk Katekizmusát. Ezen alkalmak mindenki számára nyitottak. Különösen is ajánljuk azoknak, akik valamelyik Szentség felvételére készülnek és azoknak is, akik már jelezték, hogy Egyházunk teljes jogú tagjaivá szeretnénk válni.

  • Felnőtt Bibliakör is fog indulni. Ők kéthetente szerdánként 18:00 órától fognak találkozni. A legelső alkalom október 17. lesz.

Jövő Vasárnapra el fog készülni az a plakát, amin az eddigi felsorolt programok mind megtalálhatóak lesznek.

Akinek valamilyen kérdése van, valamely programmal kapcsolatosan, kérjük, hogy tegye fel személyesen.

Áldott szép Vasárnapot mindenkinek!

sajat: