Húsvét 4. Vasárnapja

 

A Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

2015. április 26. Húsvét IV. Vasárnapja B év.

 

 


 

1. A mai Vasárnap, Jó Pásztor Vasárnapja. E nap egyben a papi hivatások világnapja. A Katolikus Egyházban minden évben a húsvétot követő negyedik vasárnapon, a szentmiséken világszerte papjaikért és új papi hivatásokért imádkoznak a hívek. A perselyadomány ez alkalomból a ferences nevelésre lesz fordítva.

2. Elkezdődött a Szent Antal Nagy kilenced. Keddi napokon a Szentmisék 10.00 és 18.00 órától kezdődnek. 17.00 Szentségimádás. A 10.00 órási Szentmisék keretében vendégpapok prédikálnak. A szentbeszédek témái pedig a Megszentelt élet és a Szórvány évéhez kapcsolódnak.

3. Keresem az utam címmel hivatástisztázó hétvégére kerül sor 2015. május 1–3. között a brassói ferences kolostorban. Várjuk a hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalokat, hiszen mindenkinek van egy ajándékba kapott, családos vagy Istennek szentelt hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását. Jelentkezni lehet Tibor testvérnél a plakáton kiírt telefonszámon.

4. Május havában, a hétfői, a csütörtöki, pénteki és szombati Szentmise előtt egy negyed órával Májusi Ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Aki csak teheti, jöjjön és imádkozzunk együtt.

5. Péntek a hónap első péntekje, a Szentmisék 8.00 és 18.00 órától lesznek. 17.00 órától Szentségimádást tartunk.

6. Aki szívesen támogatná adójának 2 %-val templomunkat és az általunk szervezett programokat, az a templom közepén egy padon megtalálja az ehhez szükséges nyomtatványt. Előre is köszönjük szépen.

7. A múlt vasárnapi gyűjtés a Kárpátaljai rászorulók megsegítésere, 1733 Ron. Isten fizesse adományaikat.

sajat: