ÉVKÖZI 17. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

2015. Július 26. Évközi XVII. Vasárnap B év

 

 

 

 

  1. Az első Ferences Ösvényre 2015. augusztus 7–9. között kerül sor a Szárhegyi Ferences Kolostorban. A lelki programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. További részletekről érdeklődni és jelentkezni Tibor testvérnél a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746774701 telefonszámon lehet.

2. fiú_csapat_tábor 2015  Fiú csapat tábor a keresztény férfi öntudatért. A ferences szerzetes testvérek fiúcsapat tábort szerveznek 16-35 év közötti fiúknak, fiatalembereknek. Megérkezés: csütörtök, szeptember 3.-án, Szentdemeter (Maros megye, románul: Dumitreni). Itt a Római Katolikus plébániát kell keresni. Hazautazás: Vasárnap délután, szeptember 6.-án.

3. Augusztus 5. – én szerdán, Havas Boldogasszony ünnepe, templomunk búcsúja és egyben Lóránd testvér Primiciás Szentmiséje, amit 18 órás kezdettel mutat be. Ezért szerdán reggel templomunkban nem lesz  Szentmise. A búcsúra és primiciára szeretettel várjuk a testvéreket.

4. Jövő Vasárnap, augusztus 2.-án van az Assisi Szent Ferenc által helyreállított Porciunkula templomocska búcsúja. Ezen a napon a szokott feltételek mellett (gyónás, áldozás és ima a pápa szándékára) minden ferences templomban teljes búcsút lehet nyerni. Éljünk e kegyelemi ajándékkal!

5. A hét ünnepei:

Szerdán: Szent Márta. Emléknap

Pénteken: Loyolai Szent Ignác. Emléknap

Szombaton: Liguori Szent Alfonz püspök. Emléknap

6. A Római Katolikus „Szent Mihály” Nőszövetség 2015. július 27. – én, hétfőn, 10.30 órai kezdettel gyűlést tart.

 

sajat: