ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

   2015. Augusztus 2. Évközi XVIII. Vasárnap B év

 

 

 

 

1. Ma van az Assisi Szent Ferenc által helyreállított Porciunkula templomocska búcsúja. Ezen a napon a szokott feltételek mellett (gyónás, áldozás és ima a pápa szándékára) minden ferences templomban teljes búcsút lehet nyerni. Éljünk e kegyelemi ajándékkal!

2. Augusztus 5.-én szerdán, Havas Boldogasszony ünnepe, templomunk búcsúja és egyben Lóránd testvér Primiciás Szentmiséje, amit 18 órás kezdettel mutat be. Ezért szerdán reggel templomunkban nem lesz  Szentmise. A búcsúra és primiciára szeretettel várjuk a testvéreket.

3. Az első Ferences Ösvényre 2015. augusztus 79. között kerül sor a Szárhegyi Ferences Kolostorban. A lelki programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. További részletekről érdeklődni és jelentkezni Tibor testvérnél a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746774701 telefonszámon lehet.

4.  fiú_csapat_tábor 2015  Fiú csapat tábor a keresztény férfi öntudatért: A ferences szerzetes testvérek fiúcsapat tábort szerveznek 16-35 év közötti fiúknak, fiatalembereknek. Megérkezés: csütörtök, szeptember 3.-án Szentdemeter (Maros megye, románul: Dumitreni). Itt a Római Katolikus plébániát kell keresni. Hazautazás: Vasárnap délután, szeptember 6-án.

5. A hét ünnepei:

Kedd: Vianney Szent János áldozópap, emléknap. 

Csütörtök: Urunk Színeváltozásának ünnepe. Szentmise 18:00 órától. 

Szombat: Szent Domokos áldozópap – ferences ünnep.

 

 

 

sajat: