HÚSVÉT 7. VASÁRNAPJA

Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

2016. május 8.

Húsvét VII. Vasárnapja C év


 

 

1. Május havában, minden Szentmise előtt egy negyed órával, májusi ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Aki csak teheti, jöjjön és imádkozzunk együtt.

2. Pénteken, reggel 8.00 órától lesz a szentmise. Szombaton templomunkban nem tartunk szentmisét, mivel közösségünk részt vesz a csíksomlyói búcsún.

 

3. A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat programja

• Május 13-án, pénteken az este 7 órakor kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik.

• Május 14-én, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

        A délután fél 1-kor kezdődő ünnepi szentmisét – amelyet a Duna Televízió és a Mária Rádió élőben közvetít – nm. dr. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke mutatja be. Szentbeszédet mond a búcsú egyetlen meghívottja: ft. Csintalan László tb. kanonok, tb. főesperes, csíkdelnei–csíkpálfalvi plébános.

A kegytemplomban az este 7 órakor kezdődő pünkösdelőesti szentmisét követően, 8 órától reggelig tartó virrasztás lesz.

• Május 15-én, vasárnap, pünkösd ünnepén a szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek.

• Május 16-án, hétfőn, pünkösd másodnapján a szentmisék a kegytemplomban szintén ünnepi sorrendben lesznek: reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor.

 

sajat: