PÜNKÖSDVASÁRNAP

Kolozsvári Ferences Templom Hirdetései

2016. május 15. Pünkösdvasárnapja C év

 

 

1. Pünkösdhétfőn a szentmise 18.00 órától kezdődik.

2. Szerdán Ifjúsági Szentségimádást tartunk 20 órától, előtte pedig 19 órától énekpróbát.

 

3. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja, a Piarista templom búcsú ünnepe. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket a 11 órától kezdődő búcsús szentmisére.

4. Ismered Assisi Szent Ferencet? Tudod, hogy miből áll az a ferences lelkiség, ami több mint 800 éve magával ragad gyereket, fiatalt, felnőttet, öreget, családost, pápát, bíborost, püspököt, papot? Meghívunk egy három hétvégéből álló kalandra ahol megismerkedhetsz Szent Ferenccel, az ő evangéliumi lelkiségével és mindazzal, amit egész egyszerűen csak úgy hívunk, ferencesség. Az első FERENCES ÖSVÉNY helyszíne: Szárhegyi Ferences Kolostor.

5. Megjelent a Szent István királyról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány megbízásából a Csíksomlyói Ferences Rendház által kiadott Csíksomlyó Üzenete első, pünkösdi száma. A 10. évfolyamához érkezett csíksomlyói kegyhely folyóirata idéntől új arculattal és rovatokkal, változatos tematikával, több korosztályhoz is szólva, az eddigi évi négy megjelenés és 16 oldalas terjedelem helyett két alkalommal, a pünkösdi és az őszi Mária neve búcsú alkalmával, 48 oldal terjedelemben lát napvilágot.

6. Május 24-én, kedden, az esti 6 órás szentmise keretében, Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje előtt imádkozhatnak a hívek templomunkban, amit majd Böjte Csaba OFM testvér hoz és visz tovább egy erdélyi körútra, Szent Erzsébet példáját állítva a hívek elé, hogy a belőle áradó „hős szeretet” átjárja a szíveket.

7. A hét ünnepei: Pénteken Sziénai Szent Bernardin áldozópap. Ferences ünnep.

sajat: