Ima Aleppóét és az áldott békéért!

 

 

A szíriai civilháború 2011 márciusában tört ki, és immár öt éve tart. Azóta közel félmillió életet követelt, és 4.8 millió ember vált menekültté, ennek fele gyerek. Aleppó, az ország egyik legrégebbi és nagyrészt civilek lakta városa már hónapok óta ostrom alatt áll. Azok, akik túlélik a bombázásokat, éhségben és gyógyszerhiányban szenvednek. Több, mint kétszázezer ember esett csapdába a városban, aminek fele kiskorú. Az elmúlt két hétben, a tűzszünet megszüntetése után, több, mint 200 ember vesztette életét.

Ezek tükrében a ferences atyák kezdeményezésére a szíriai keresztény és muzulmán közösségek vezetői meghívták a gyerekeket, hogy október 6-án együtt imádkozzanak a békéért. A résztvevő gyerekek egy kiáltványt is készítenek majd, amelyet aláírásaikkal és ujjlenyomataikkal látnak el. Ezzel az erőszak és háború beszüntetésére szeretnék kérni a világ vezetőit. Az egybegyűltek továbbá képeket fognak rajzolni életükről, amiket Ferenc pápának, az ENSZ-nek és a két legfontosabb résztvevő félnek a háborbúban, Oroszországnak és az Amerikai Egyesült Államoknak küldenek majd el. Körülbelül ezer gyerekre lehet számítani.

Ebbe a kezdeményezésbe szeretnénk mi is belekapcsolódni imáinkkal egy szentségimádás keretén belül. Az eseményt a ferences testvérek segítségével kolozsvári magyar egyetemisták szervezik, akik a kolozsvári ferences templomban (str. Victor Deleu nr. 4) gyűlnek össze október 6-án, este fél 10 órakor. Minden olyan érdeklődőt várunk, aki felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretne csendben együtt imádkozni Szíriárért, a szír népért és a békéért.

sajat: