ADVENT II. VASÁRNAPJA

A Kolozsvári Ferences Templom hirdetései 
2016. december 4. Advent II. vasárnapja C év

 

1. Templomunkban folytatódnak a Roráté szentmisék: hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton 6.30 órakor és 18 órakor mutatunk be szentmisét. 

Szerdán reggel 8 órakor az adventi időszakban nincsenek szentmisék. Kedden és vasárnap a megszokott időben vannak a szentmisék, kedd 10 és 18 óra, vasárnap 9 és 12 óra. Az eddig 6.30-kor kezdődő Szentségimádás 6.00-tól kezdődik a Roráté szentmisés napokon.

2. Csütörtökön ünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatását, szentmisék 6.30-kor és 18 órától lesznek.

3. December 9-én, 10-én és 11-én nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az adventi lelkinapra és triduumra. A szentmisék pénteken, szombaton 18 órától lesznek, vasárnap pedig 9 és 12 órától. Szombaton 9 órától lelkinap lesz. Természetesen ezeken a napokon is megtartjuk a Roráté szentmiséket. Mindenkit szeretettel várunk, részvételi szándékukat, kérjük, előre jelezzék!

4. A hét ünnepei: szerdán Szent Ambrus püspök. Emléknap

5. December 6-án, kedden 17 órától Bodó Márta Nőszirom c. könyvét mutatják be a Katolikus Nőszövetség első emeleti dísztermében.

6. A változás kultúrái és kihívásai a 16–17. századi Erdélyben címmel konferenciát tartanak a BBTE-n, december 9–10-én, az Aula Magnaban.

7. Arra gondoltunk, hogy idén egy hétvége keretén belül közösen is készülhetünk a karácsonyra. Ennek formája azonban kissé rendhagyó lenne, ugyanis ez a program ferences keretek között, fiataloktól fiataloknak szól. Helyszín, időpont: Székelyudvarhely, Ferences kolostor, december 16–18. között. Korhatár: 16–38 év. 

sajat: