ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom 
hirdetései

2017. február 5. évközi V. vasárnap A év

 

 

1. Szombaton, február 11-én a lourdesi Boldogságos Szűz Mária emléknapja van, ami a lourdesi kilenced utolsó napja. Az ájtatosság, mint minden nap, 17,15-kor kezdődik.

 Ez a nap egyben a betegek világnapja is. A hét folyamán legyünk még nagyobb figyelemmel és szeretettel minden beteg és szenvedő iránt. Gyóntatás 16,30-tól, szentmise 18,00 órától lesz, amelynek keretében kiszolgáltatjuk a Betegek Szentségét.

2. 2016. február 12–19. a Házasság hete. A házasság Isten csodálatos ajándéka az ember számára és gondoskodása őróla, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát arra, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is. Vasárnap a szentmisék keretében lehetőség lesz házassági fogadalmaink megújítására.

3. Vasárnap, a hónap II. vasárnapján, Szentségimádást tartunk 13,00–14,00, illetve 15,00–16,00 óra között.

4. A hét ünnepei:

Hétfő: Miki Szent Pál és társai japán vértanúk. Ferences emléknap.
Kedd: Szent Koléta szűz. Ferences emléknap.
Péntek: Szent Skolasztika szűz. Emléknap

 

 

sajat: