ÉVKÖZI XV. VASÁRNAP

A Kolozsvári Ferences Templom
hirdetései

2018. július 15.  évközi XV. vasárnap, B év.

 

1. Július 29 – augusztus 3. között kerül sor az erdélyi ferences szerzetesek által tizenhatodik alkalommal megszervezett Ferences Ifjúsági Zarándoklatra, amely alatt a természetben egy kicsit közelebb kerülhetünk a Jóistenhez, társainkhoz … s nem utolsósorban saját magunkhoz.

 A zarándoklat 16 év alattiak számára nem ajánlott, 35 fölött meggondolandó. Jelentkezni Tibor testvérnél lehet a 0746-774701-es telefonszámon.

2. Augusztus 6–10. között kerül sor a ferences focitáborra. Akárcsak tavaly, a helyszín Gyergyószárhegy, ahová 9–12. osztályos fiúkat várnak a szervezők. A napi edzés és mérkőzés mellett lesz szentmise, közös túrázás, közösségépítő és lelki program.

A tábor augusztus 6-án, hétfőn, 12 órakor kezdődik, és augusztus 10-én, pénteken délután ér véget.

A helyek száma korlátozott, 30 fő. Azokat a jelentkezéseket, amelyek – bár határidőn belül érkeznek, de meghaladják a helyek számát –, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Július 23-án telefonon fogják értesíteni azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták.

A táborban való részvételhez háziorvosi igazolásra és a 18 éven aluliak részéről szülői beleegyezésre lesz szükség.

Részletekről érdeklődni és jelentkezni a következő elérhetőségek valamelyikén lehet: Tibor testvérnél, a 0746-774 701-es telefonszámon, frtibi@gmail.com, és Hugó testvérnél, a 0753-173 263-es telefonszámon, frhugoofm@gmail.com.

http://www.ferencesprogramok.ro/focitabor2018.

3. A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak az egész országban. Az állapotokat szemlélteti az áradás által legsúlyosabban érintett Kovászna megyei Bácstelek és Márkosrét lakosságának helyzete is, amellyel a Caritas munkatársai terepszemléjük során megismerkedtek. A két településen közel 60 háztartást, iskolát és kultúrotthont árasztott el a víz, közel száz személyt kellett kimenekíteni, állatokat védett helyre terelni. Megrázó történeteket mondtak el a helybeliek a víz okozta pusztításról, sokuknak mindenük odaveszett, és még hosszú időbe telik, amíg sikerül valamennyire rendbe tenni az udvarokat, lakhatóvá tenni a házakat. Sokan mások az előbbiekhez hasonló helyzetben vannak szerte az országban. Ezért a Főegyházmegyei Caritas templomi gyűjtést kezdeményezett az árvízkárosultak megsegítése, épületek felújítása érdekében. Az árvízkárosultakkal való együttérzésünk kifejezéseképpen folyó év július 29-én, vasárnap, ajánljuk fel templomi adományainkat erre a célra.

sajat: