ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

Kolozsvár 
Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor
Hirdetések

2019. november 3. 
Évközi 31. vasárnap

 

  • Nov. 4. Hétfő. Borromeo Szent Károly püspök. Emléknap
  • Nov. 5. Kedd. Szent Imre herceg. Ünnep
  • Nov. 6. Szerda. Megemlékezés a Ferences Rend elhunytjairól. Emléknap
  • Nov. 8. Péntek. Boldog Duns Scotus János ferences áldozópap. Emléknap
  • Nov. 9. Szombat. A lateráni bazilika felszentelése. Ünnep
    A Szentmisét követően lesz megtartva a Szentségimádás a „Szűzanya palástya alatt”.
  • Nov. 10. Évközi 32. vasárnap, a hónap második vasárnapja, ezért templomunkban Szentségimádást tartunk 13.00-14.00 és 15.00-16.00 óra között.
  • Hétfőtől-péntekig, minden reggel 6:30-tól egészen 7:15-ig Szentségimádást tartunk templomunk Lorettói kápolnájában. Ugyanakkor minden kedden, az esti Szentmise előtt 17-órától is van Szentségimádás! Szeretettel ajánljuk figyelmükbe!
  • A Szent Bonaventura nyomda 1906-1948 között Kolozsváron működött, a Ferences Rendtartomány kolozsvári testvéreinek igazgatása alatt. A nyomda a 20. század első felében az erdélyi katolikus sajtó (egyik) legnagyobb kisugárzású intézményévé nőtte ki magát, megközelítőleg 1000 művet adott ki az országrész elcsatolása, a háború okozta nehézségek ellenére. Legismertebb folyóiratai közé tartozik a Szent Ferenc Hírnöke, Katholikus Világ, A Hírnök, Bernardinus, Szent Kereszt, Heilige Kreuze. Sajnos jelenleg nem rendelkezünk a nyomda kiadványainak teljes gyűjteményével, hisz azok egy része az elmúlt évtizedekben, különösképpen a kommunista rendszer mostoha hozzáállása következtében szétszóródott, elveszett. Szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy, amennyiben van a birtokukban olyan kiadvány (világi, vallásos tematikájú könyv, folyóirat, füzet), amelyet a kolozsvári Szent Bonaventura nyomdában nyomtattak, és önzetlenül átadnák az Erdélyi Ferences Rendtartomány Szent Bonaventura kiadványainak gyűjteményébe, kérjük, juttassák el a plébániájukhoz legközelebb eső ferences kolostorba. További információkért, kérjük, bátran hívják a 0749 912 283-as telefonszámot.

sajat: