ADVENT I. VASÁRNAPJA

Kolozsvár 
Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor
Hirdetések

2019. december 1. 
Advent I. vasárnapja

 

  • Hirdetjük a kedves híveknek, hogy a mai nappal kezdetét vette az új egyházi év. Főegyházmegyénkben ezt az évet az Eucharisztia évének szenteljük. Ennek célja, előmozdítani az egyházmegye lelki megújulását az Eucharisztia fényében. Ugyanakkor ez az év egybeesik a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus közvetlen előkészületi évével.
  • Dec. 3. Kedd. Xavéri Szent ferenc áldozópap. Emléknap
  • Dec. 7. Szombat. Szent Ambrus püspök és egyháztanító. Emléknap. Mivel elsőszombat a Szentmisében imádkozni fogunk papi és szerzetesi hivatásokért. 19-órától Szentségimádásra hívjuk önöket a Szűzanya palástya alatt.
  • Hirdetjük a kedves híveknek, hogy templomunkban a roráté Szentmisék hétfőtől-szombatig, a keddi nap kivételével (amikor nincs roráté Szentmise), reggel 6.30-tól kezdődnek. A keddi napokon reggel 6.30-tól csendes Szentségimádásra hívjuk önöket templomunk lorettói kápolnájába. Ne felejtsük el, hogy az Advent a csend, az imádság, a bűnbánat… az Úrral való találkozásnak az ideje.
  • Mindannyiuk figyelmébe ajánljuk, de különösképpen felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy az adventi koszorúnk mellett található a kis Jézus betlehemi jászla. Ebben még nincsen széna, szalma. De mindenki gondoskodhat arról, hogy legyen! Hogyan? Úgy, hogy az előttünk álló hét ideje alatt tudatosan figyelünk arra oda, hogy minél több jót tegyünk. De figyeljünk oda, hogy ezekkel ne dicsekedjünk, hanem írjuk le egy lapra, és hozzuk magunkkal a vasárnapi Szentmisére, amikor is elhelyezhetjük a jászolba a Szentmise előtt vagy utána. Látni fogjuk, amint hétről-hétre a mi jócselekedeteink átváltoznak szénává és szalmává, így tanúskodva arról, hogy várjuk és szeretjük Urunkat, Jézus Krisztust. Valójában így készítjük elő szívünket, hogy az legyen az otthona.

 

sajat: