HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

Havas Boldogasszony
 Ferences
 Templom és Kolostor
Kolozsvár
Hirdetések

HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA. 2024. ÁPRILIS 28.

 

  • Ápr. 29. Hétfő. Sziénai Szent Katalin szűz és egyháztanító. Európa társvédőszentje. Ünnep. Szentmise 18:00-tól. Dr. Jakubinyi György-Miklós nyugalmazott érsek úr püspökké szentelésének évfordulója, amely Csíksomlyó 1990-ben volt. Imádkozzunk érte!
  • Ápr. 30. Kedd. Szentmisék 10:00 és 18:00 órakor lesznek. Szentségimádás 17:00-től. Elkezdődött a Szent Antal Nagykilenced.
  • Máj. 1. Szerda. Szent József, a munkás. Szentmise 8:00-tól.
  • Május a Szűzanya hónapja, ezért az esti Szentmisék előtt egy negyedórával Májusi Ájtatosságot tartunk a Szűzanya tiszteletére. Szerdán a szentmise után, vasárnap a 12 órási szentmise előtt egy negyedórával végezzük. Aki csak teheti, jöjjön és imádkozzunk együtt!
  • Máj. 2. Csütörtök. Szent Atanáz püspök és egyháztanító. Emléknap. Szentmise 18:00-tól.
  • Máj. 3. Elsőpéntek. Szent Fülöp és Jakab apostolok. Ünnep. Szentségimádás 17:00-tól. Szentmise 18:00 órától.
  • Máj. 4. Elsőszombat. Szentmise 18:00-tól. Imádkozzunk papi, szerzetesi és szerzetesnői hivatásokért!
  • Máj. 5. HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA. Szentmisék 9:00 és 12:00 órakor lesznek.
  • Ismered Assisi Szent Ferencet? Meghívunk egy három hétvégéből álló kaland első hétvégéjére, a FERENCES ÖSVÉNYRE, ahol megismerkedhetsz Szent Ferenccel, az ő evangéliumi lelkiségével és mindazzal, amit egész egyszerűen csak úgy hívunk, ferencesség. Ez egy olyan hétvége, ahol minden megadatik, hogy a részvevők közelebb kerüljenek a Jó Istenhez és ahhoz az élethez, amit az Ő Szent Fia hozott el nekünk. A kezdés időpontja május 10-e péntek 18:30 (legkésőbb 20:30-ig meg kell érkezni) és május 12-én vasárnap délután ér véget a lelki program (ezt rugalmasan kezeljük). A FERENCES ÖSVÉNY helyszíne: Gyergószárhegy 549. (Lăzarea) Ferences Kolostor. Korhatár: 17-38 év. A helyek száma korlátozott! további információ: frtibi@gmail.com / 0746774701 Tibor testvér.
  •  Az előző évekhez hasonlóan, a kedves testvérek az idén is felajánlhatják jövedelmi adójuk 3,5%-át a ferences templomban és kolostorban szervezett tevékenységek támogatására. Ezt az újságos pulton lévő űrlap kitöltésével tehetik meg. Szeretnénk emlékeztetni, hogy ez nem jelent plusz kiadást a kedves testvérek számára: az általuk amúgy is befizetett adó egy kis töredékének (3,5%-ának) irányát határozhatják meg az ezzel való rendelkezéssel. Bátorítjuk, hogy ezt tegyék meg bármilyen szervezet számára. Ha ezzel bennünket tisztelnek meg, azt hálásan köszönjük!

 

 

 

sajat: