Kismama klub – a Brassói Ferences kolostorban

Itt Brassóban három plébánia van és egy ferences templomigazgatóság! A plébániáknak megvan kinek-kinek a saját területe, saját hívei! Az egyházmegyés papok szépen, odaadással, hozzáértéssel dolgoznak a városban!
Mit tehetnek a ferences barátok, egy ilyen helyzetben, anélkül, hogy "bekaszáljanak"a plébániák területére vagy ostoba rivalizálásba lennének az atyákkal?
Arra a következtetésre jutottunk: azokkal kell foglalkoznunk, akikkel nem foglalkoznak a plébániákon! Így jött létre a kismama klub gondolata!
Tapasztaljuk, nem könnyű, megszólítani az embereket, de tudjuk, ha már egyszer kimozdultak "csigaházukból", akkor a többi már megy magától. Így van ez a kismamákkal is! Néha nagy vesződséggel jár felöltöztetni azt a gyereket, eljönni vele a hidegben, de ha már eljöttek, kész a ricsaj és a játék a kicsik közt, a kismamák pedig beszélgetnek dolgaikról, élményeikről, tapasztalataikról.
Úgy szeretnénk megszervezni, hogy legyenek olyan találkozási alkalmak, amikor a kismamák a gyerekek nélkül lesznek, hogy "felszabadultabban" tudjunk beszélgetni mindarról, ami bennünket éltet!
Tesszük ezt, azzal a meggyőződéssel, hogy az édesanyáknak nagy hatalom van a kezükben, aminek a kamatoztatásába kicsit besegítünk!

Róbert testvér

Sajat címkek: