+ P. Ferencz Béla Ervin OFM

Teremtő mennyei Atyánk akaratában megnyugodva és a boldog viszontlátás reményében közöljük, hogy

P. Ferencz Béla Ervin OFM

rendi testvérünk

 

életének 97., szerzetességének 79., papságának 74. évében 2016. november 6-án elhunyt.

2016. november 7-én, hétfőn 16 órakor a csíksomlyói kegytemplomban mutatunk be érte engesztelő szentmise áldozatot. Kedden Gyergyószárhegyen lesz felravatalozva, temetésére pedig 2016. november 9-én, szerdán a 13 órakor kezdődő szentmise után kerül sor a gyergyószárhegyi ferences kolostor temetőjében.

P. Ervin 1920. május 10-én született Gyergyószárhegyen, 1938. október 6-án Medgyesen öltötte magára Szent Ferenc ruháját a Kisebb Testvérek Rendjének Erdélyi Tartományában, és 1943. június 20-án Gyulafehérváron szentelték pappá. Lelkipásztorként többek között Kolozsváron, Székelyudvarhelyen, Zetelakán, Tornyán, Désen, Déván, Gyergyószárhegyen és Fogarason tevékenykedett. Életét az evangéliumért és az igazságért való kiállás jellemezte, amelyért a kommunizmus ideje alatt két alkalommal is börtönt viselt, és sok-sok csatát vívott.

2013-ban került Csíksomlyóra, ahol a Szűzanya lábánál erejéhez mérten a legutolsó időszakig fáradozott a lelkek üdvösségén, és az örök életbe vetett hittel készült az Úr Jézussal való találkozásra, akit életében kitartóan szolgált.

 

Áldjon, én Uram, mi nővérünk, a testi Halál, ki minden élő embert megtalál.

(…) boldogok, akik szentséges akaratodhoz igazodnak, nem tesz kárt bennük második halál.”

(Szent Ferenc: NaphimnuszDsida Jenő fordítása)

 

A gyászoló ferences család és rokonai

 

Sajat címkek: