A Szentatya papi és szerzetesi hivatásokért való közbenjárásra hív

XVI. Benedek pápa arra buzdít minden katolikus keresztényt, hogy tevékenyen és buzgó imádsággal járuljon hozzá ahhoz, hogy több papi és szerzetesi hivatás szülessék.
„Az egész egyházi közösség kötelessége, hogy közbenjárjon az Istennek szentelt hivatások számának növekedéséért” – olvasható XVI. Benedek pápa üzenetében, melyet február elsején tettek közzé a Vatikánban. A hivatáspasztorációt be kell ágyazni az általános lelki gondozásba – szerepel a Costa Ricában e témában szervezett konferencia számára írt pápai dokumentumban.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ott, ahol jól megtervezett és állandó hivatáspasztorációs gyakorlat működik, mindig születnek hivatások – írja a Szentatya. Üzenetében kiemelte, hogy az Istennek szentelt életre szóló hivatások mindemellett sosem valamely ügyes stratégia vagy szervezet munkálkodásának eredményeképpen születnek, hanem mindenkor Isten ajándékai. A latin-amerikai papi és szerzetesi hivatások nagy száma az élő egyház jele – hangsúlyozza a február elsején közzétett pápai levélben XVI. Benedek.
Magyar Kurír

Sajat címkek: