frszabolcs blogja

Huszonhatodik nap - avagy ... itt a vég?

A beszámoló azt hiszem, hogy rövid lesz … de csak azért, mert a nap egy kicsit hosszú volt ;-)
 
A lényeg: reggeli program teljesen rendes volt … COTAF zsolozsma, szentmise (igaz eléggé csökkentett létszámban voltunk), utána reggeli, majd készülődés a plénumra.

Huszonötödik nap - avagy ... nyomogatunk II.

Ha a mai napot egy szóba kellene összefoglalni, akkor a nyerő … gombnyomogatás. (no nem kell megijedni ez nem a tegnapi beszámoló, csak … a mai nap is nagyjából ebből a tevékenységből állt).

Huszonnegyedik nap - avagy nyomogatunk

Ha a mai napot egy szóba kellene összefoglalni, akkor a nyerő … gombnyomogatás.
 
Na jó, ez nem áll a reggeli programra, hisz sem a szentmisén, sem a reggelinél nem kellett gombot nyomogatni, de … utána annál többet igen.
 

Huszonharmadik nap - avagy szavazás és klarisszák

A káptalan 23. napjának tevékenységei már eléggé mutatják, hogy most már lassan közeledik a vég, mármint a káptalan vége.

Huszonkettedik nap - avagy Antonianum/Antoniano

Ha a mai napot néhány szóval akarnám összefoglalni, akkor ilyeneket kéne írjak, hogy Porziunkola, ülésterem - Antonianum, előadóterem - Antoniano… közben megszakítva három ebédlővel, s sok-sok szobábajárással ;-) No de mivel gondolom, hogy ez nem eléggé érthető ezért egy kicsit részletesebben.
 

Huszonegyedik nap - avagy Toscana

A mai nap egy kicsit egy kicsit hosszúra sikerült … pontosabban az éjszaka volt egy kicsit rövid: az este a meleg, vagy mi miatt egy kicsit későn sikerült elaludni; reggel pedig a tervek szerint már 5-kor indultunk.

Huszadik nap - avagy Szent Antal mindent üt

A mai napi káptalani tevékenységet nagyon röviden össze lehet foglalni: szent Antal ünnepére való tekintettel, illetve az elmúlt 2-3 nap „igyekezetének” köszönhetően ma szabad nap volt.
 
Ettől függetlenül azért reggel rendes COTAF programot tartottunk … igaz nagyarányú magyar többséggel, hisz a

Tizenkilencedi nap - avagy „de re oeconomica”

No visszatért a nyár Assisibe … s nem is akárhogyan, hisz ma már 30 fok körül járt, s holnapra még nagyobb meleget jeleztek előre. Közben zajlik a káptalani tevékenység is … lassan be kezdett indulni a „törvényhozás” is.

Tizenhetedik nap - avagy bizottság vagy/és imádság

A ma reggeli lelki program „izgalmasnak” ígérkezett, mert a COTAF szentmisén az a testvér volt a főcelebráns, akinek – saját bevallása szerint – tizennyolc éve nincs habitusa … s az eddig megnyilatkozásai is ennek megfelelőek voltak.
Amúgy tényleg azt már korábban akartam írni, de talán a képeken is l

Oldalak